Veganiškas terijaki tofu dubuo su daržovėmis

2021-03-10 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiškas terijaki tofu dubuo su daržovėmis
Kai visiškai nėra laiko arba didžiulio noro gamintis kažkokį įmantrų patiekalą, bet tuo pačiu visai nesinori ir prisivalgyti kokio nesveiko maisto, mane visada išgelbėja - dubuo (bowl’as). Kuo jis būna ryškesnis, kuo daugiau ingredientų, tuo gaunasi skaniau bei patraukliau akiai. 

Pastaruoju metu mano valgiaraštis iš tiesų yra spalvingas. Nors ir neturiu kažkokios ypatingos virtuvės įrangos, įmantrių puodų, keptuvių, bet, galvoju, kad ir paprastomis sąlygomis galima pasigaminti skanius pietus arba vakarienes. Taip pat ir neišleidžiant daugybės pinigų. Svarbiausia virtuvėje visada yra.. laki fantazija. Juk kuo yra daugiau spalvų, tuo įspūdingesnis estetinis vaizdas, tuo man asmeniškai skaniau. O kuo skaniau, tuo nuotaika geresnė. 

Tad šios dienos veganiškas tofu dubuo - paprastas, spalvingas bei iš tiesų skanus. Galiu garantuoti, kad patiks ne tik veganams ar vegetarams, bet ir visiems, kas nori išmėginti įvairiausią pasaulio virtuvę.

Ingredientai

    • kietasis tofu: 1 pakelio
    Terijaki marinatui:
    • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    Daržovėms:
    • brokoliai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • raudonosios paprikos: 1
    • geltonosios paprikos: 1
    • mažos ("baby") morkos: 1 saujos
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujos
    • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tofu išimame iš pakuotės ir įvyniojame tofu į popierinį rankšluostį.
  2. 2. Tada ant viršaus uždedame sunkesnį daiktą ir palaikome maždaug 15 minučių, kol tofu išsausės.
  3. 3. Po to tofu supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
  4. 4. Marinato ingredientus užpilame ant tofu. Palaikome bent jau 15 minučių.
  5. 5. Paskui įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilame aliejaus ir suberiame tofu.
  6. 6. Kepti maždaug 5-7 minutes. Tofu kubeliai privalo tapti gražios auksinės spalvos, taip pat šiek tiek apskrusti.
  7. 7. Daržovės: Daržovės išverdame garuose, išskyrus vyšninius pomidorus.
  8. 8. Daržoves ir tofu apibarstome sezamo sėklomis. Patiekiame su vyšniniais pomidorais ir skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau tofu receptų rasite: Tofu receptai.
Veganiškas terijaki tofu dubuo su daržovėmis
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
(1)
Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris
(1)
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
(4)
Tofu ir avinžirnių stir fry
(4)