Veganiški lietiniai blynai su augaliniu pienu

2023-09-15 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiški lietiniai blynai su augaliniu pienu
Nors su šeima nesame nei vegetarai, nei veganai, bet gerbiame tokį žmonių pasirinkimą ir kartas nuo karto išmėginame įvairiausius receptus iš jų virtuvės. Šitaip nutiko ir su šiais veganiškais lietiniais blynais. Pamačiau juos vienoje knygoje ir nusprendžiau išmėginti. Buvo įdomu koks bus skonis gaminant su sojų pienu ir kokosų aliejumi. Gavosi tikrai labai skaniai ir ne ką prastesni nei įprasti lietiniai, o gal net geresni. Mums patiko. Dedame didžiulį pliusą ir drąsiai dalinamės šiuo receptu su Jumis jau dabar. Nieko nelaukite, išmėginkite ir Jūs! :)

Geriausia šiuos valgome iškart, jei visų nesuvalgėte, uždengiame juos maistine plėvele, kad jie nesudžiūtų. 

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: ~200 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • sojų pienas: 375 mililitrų (arba kitas augalinis pienas)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (naudotas kokosų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kepimo milteliais.
  2. 2. Tada supilame pieną bei aliejų, viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į labai gerai įkaitusią bei pateptą aliejumi keptuvę pilame tešlos bei tolygiai, plonu sluoksniu sukamaisiais judesiais ją paskirstome.
  5. 4. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes. Apverčiame, kai lietinio kraštai atšoka nuo keptuvės sienelių.
  6. 5. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Vaida

Apsivalgėm su visa šeima, gaminom iš dvigubos normos ir greit neliko. Ačiū :)
Atsakyti
Veganiški lietiniai blynai su augaliniu pienu
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)