Veganiškos agurkų ir pomidorų salotos su tempeh ir alyvuogėmis

2021-02-25 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Veganiškos agurkų ir pomidorų salotos su tempeh ir alyvuogėmis
Visai neseniai sugalvojau paeksperimentuoti ir nusipirkti įvairių veganiškų produktų, kuriu nebuvau ragavusi. Neišsigąskite, mėsą aš valgau, bet savo maisto racioną labai mėgstu kaitalioti. Šį kartą nusipirkau įdomų daiktą, kuris tiesiog buvo pavadintas Tempeh. Ir tik kai jis pas mane atkeliavo nusprendžiau pasižiūrėti interneto kas tai. Ir pasirodo, kad šis produktas yra net populiaresnis Azijos šalyse, nei daugeliui Lietuvoje žinomas Tofu. Pasirodo tai iš Indonezijos kraštų kilęs fermentuotų sojos pupelių gaminys, kuri turi unikalų skonį ir yra švelniai kvapus. Šioms salotoms jis suteikė malonios tekstūros. Man patiko. Tikrai bus tas ingredientas, kuris dar atsidurs mano virtuvėje. Rekomenduoju pamėginti ir Jums, neapsiribokite, tik sau gerai žinomais ingredientais.

Ingredientai

    • salotų mišinys: 1 saujos
    • agurkai: 1
    • pomidorai: 1
    • granatų sėklos: 1 saujelės
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • alyvuogės: kelių
    • Tempeh: pagal skonį
    • citrinos sultys: šlakelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Daržoves, kurios pjaustosi supjaustykite visai nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tempeh supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  3. 3. Viską sumaišykite viename dubenėlyje, patiekite ir skanaukite. Štai kaip viskas paprasta!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)