Vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

2024-06-26 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais
Žemaičių blynai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris jau daugelį metų džiugina šeimas savo skoniu ir sotumu. Šis receptas - vegetariška žemaičių blynų su pievagrybiais ir svogūnais versija - puikiai tinka ne tik vegetariams, bet ir tiems, kurie ieško naujų skonių savo virtuvėje.

Kodėl svarbu valgyti pievagrybius?

Pievagrybiai yra puikus baltymų ir vitaminų šaltinis, ypač svarbus B grupės vitaminų ir seleno. Jie stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie gali sukelti lėtines ligas. Be to, pievagrybiai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų, kas yra naudinga virškinimui ir svorio kontrolei​.

Ingredientų alternatyvos:

- Bulvės: vietoje įprastų bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves arba batatus, kurie suteiks patiekalui šiek tiek kitokį skonį ir daugiau vitaminų.
- Kiaušiniai: jei esate veganas arba turite alergiją kiaušiniams, galite naudoti linų sėmenų ar chia sėklų mišinį su vandeniu kaip kiaušinių pakaitalą.
- Miltai ir krakmolas: vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos ar avižų miltus, o bulvių krakmolas gali būti keičiamas kukurūzų krakmolu.
- Pievagrybiai: jei norite paįvairinti skonį, vietoje pievagrybių galite naudoti kitas grybus, pavyzdžiui, shiitake arba portobello.

Ingredientai

    Bulvinei masei:
    • bulvės: 15 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    Įdarui:
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską bei išminkome tešlą.
  2. 2. Gautą masę padaliname vienodais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pievagrybius nusivalome bei susmulkiname. Labai smulkiai nepjaustome! Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje kol taps minkšti. Sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepame tol, kol išgaruoja skystis nuo pievagrybių (ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių).
  5. 4. Po to iš bulvinės masės bei įdaro formuokite tarsi cepelinus, tada suplokite.
  6. 5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su baltu padažu, bet labai gardu ir su grietine arba Islandišku jogurtu.
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)
Tarybiniai čeburekai | Receptas
(15)
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
(13)