Velykinė boba su varške

2018-03-27 Autorius WorldRecipes.lt

Velykinė boba su varške

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 400 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukraus pudra: 150 gramų
    • grietinė: 125 mililitrų
    • razinos: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • citrinos žievelė: šiek tiek
    Pabarstymui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukraus pudra, įpjaustome citrinos žievelę, sudedame grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalame), minkštą sviestą, razinas bei viską labai gerai išmaišome.
  2. 2. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet viską gerai išmaišome, supilame į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
  5. 4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (ar jau iškepė, patikriname įsmeigdamos medinį iešmelį į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
  6. 5. Tada atvėsintą "bobą" galite apipilti lydytu šokoladu arba baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.
  7. 6. Pastebėjimas: Toks nuostabus, kad tinkamas ne tik Velykoms, galite bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus bei be abejo gardus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau Velykinių bobų receptų rasite: Velykinės bobos.
Velykinė boba su varške
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
(8)
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)
Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos
(3)