1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukraus pudra, įpjaustome citrinos žievelę, sudedame grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalame), minkštą sviestą, razinas bei viską labai gerai išmaišome.
2. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Reklama
3. Tuomet viską gerai išmaišome, supilame į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (ar jau iškepė, patikriname įsmeigdamos medinį iešmelį į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
5. Tada atvėsintą "bobą" galite apipilti lydytu šokoladu arba baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.
6. Pastebėjimas: Toks nuostabus, kad tinkamas ne tik Velykoms, galite bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus bei be abejo gardus!
7. Rekomendacija: Daugiau Velykinių bobų receptų rasite: Velykinės bobos.