Virtų bulvių piršteliai su džiūvėsėliais

2024-06-09 Autorius WorldRecipes.lt

Virtų bulvių piršteliai su džiūvėsėliais
Labai rekomenduoju išmėginti šį virtų bulvių pirštelių receptą, gaunasi tikrai labai gardus patiekalas iš bulvių. Toks patiekalas yra labai patogus, kai nuo kokio kito patiekalo liko virtų bulvių, kurių nesuvalgėte. Tada šitaip galima sukurti visiškai naują ir skanų patiekalą, kuris tikrai patiks visai šeimai. Daugiau nieko labai nelaukiam ir pereinam prie recepto! 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • virtos bulvės: 500 gramų
    • bulvių krakmolas: 100 gramų
    • malti džiūvėsėliai: 50 gramų
    • druska: žiupsnio
    • tarkuotas muskatas: trupučio
    • malti juodieji pipirai: trupučio
    • aliejus (virimui)
    Garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirtas dar šiltas bulves sutriname, užberiame druską, pipirus ir muskatą, įmaišome išplaktus kiaušinius, krakmolą bei džiūvėsėlius.
  2. 2. Viską išmaišome iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitiname aliejų.
  5. 4. Tuomet šlapiais delnais formuojame pirštelius bei įdedame į verdantį aliejų. Verdame maždaug 4-5 minutes bei išgriebiame.
  6. 5. Tada dėkite ant servetėlės, kad nereikalingas aliejaus perteklius nuvarvėtų.
  7. 6. Patiekiame su raugintais kopūstais arba marinuotais agurkais.
  8. 7. Taip pat tinka ir grietinės bei sviesto padažas. Skanaujame!