Vištiena su grietinėlės ir parmezano padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su grietinėlės ir parmezano padažu

Ingredientai

    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos krūtinėlės: 4 (plonai išmuštos)
    • česnakas: 2 skiltelių (smulkintų)
    • džiovinti raudonieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • baltasis vynas: 0,25 stiklinės (arba naudojame daugiau vištienos sultinio)
    • vištienos sultinys: 0,75 stiklinės
    • grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • saulėje džiovinti pomidorai: 0,25 stiklinės (smulkinti)
    • tarkuotas parmezanas: 0,25 stiklinės
    • druska
    • pipirai
    • smulkintas bazilikas: 0,25 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną bei kepkite iš abiejų pusių iki gelsvai rudos spalvos (maždaug 5 minutes). Dėkite į lėkštę.
  2. 2. Tuomet į puodą berkite česnaką bei raudonuosius pipirus, pakepinkite maždaug minutę, kol pakvimpa. Pilkite vyną, po to – sultinį, grietinėlę, berkite saulėje džiovintus pomidorus ir parmezaną. Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį bei pavirkite, kol truputį patirštėja, maždaug 3–5 minutes.
  3. 3. Tada sudėkite vištieną (supilkite ir skystį), pagal skonį berkite druskos bei pipirų, nuimkite nuo ugnies, įmaišykite baziliką. Skanaukite!
Vištienos kepsnys prancūziškai
(9)
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
(4)
Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)
Traški vištiena amerikietiškai | Receptas
(5)
Tandoori vištiena
(5)