Vištiena su špinatais grietinėlės padaže

2021-02-19 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su špinatais grietinėlės padaže
Vištiena bei špinatai nuostabiame grietinėlės padaže, tai idealus derinys, kuris savo nerealiu skoniu gali užkariauti bet kuro paukštienos patiekalų mėgėjo širdį. 

Aš šią vištieną labiausiai mėgstu patiekti su virtais makaronais, bet tikrai galima valgyti ir su virtais ryžiais, arba išvis be nieko.

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • 10% riebumo grietinėlė: 500 mililitrų
    • švieži arba šaldyti špinatai: 1 saujos
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai
    • druska
    • augalinis aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplauname ir nusausiname vištieną. Supjaustome gabaliukais.
  2. 2. Apibarstome druska bei pipirais. Susmulkiname česnako skiltelę.
  3. 3. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų.
  4. 4. Tada suberiame česnako gabaliukus, kmynus ir pakepame, kol česnakai paruduoja ir paskleidžia savo nuostabų kvapą.
  5. 5. Po to išimame česnakus iš keptuvės ir į ją sudedame vištienos gabaliukus.
  6. 6. Kepame vartydami, kad vištiena apkeptų iš visų pusių. Tai užtrunka apie 5–7 minutes.
  7. 7. Špinatus nuplauname, nusausiname bei susmulkiname. Jeigu naudosite šaldytus špinatus, pirmiausia juos reikia atšildyti.
  8. 8. Į keptuvę su vištiena suberiame špinatus, išmaišome bei troškiname maždaug 2-3 minutes.
  9. 9. Tuomet supilame grietinėlę, pagardiname patiekalą druska ir pipirais, uždengiame bei troškiname ant mažos kaitros maždaug 5-7 minutes.
  10. 10. Kaip minėjau aš labiausiai mėgstu patiekti su virtais makaronais, bet patiekalą galima patiekti kartu su bulvių koše arba ryžiais. Skanaus!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
  12. vištiena su špinatais ir grietinėle
Kiek laiko virti vištieną?
(1)
Vištienos salotos su bolivinėmis balandomis, avinžirniais
(2)
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)
Vištienos užtepas
(2)