vištiena: ~500 gramų (naudoju nukaulintus ir be odelės kumpelius, skaniau malti pačiai)
garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
kiaušiniai: 1
svogūnai: 1 (didesnio)
druska
pipirai
faršo prieskoniai
šviežios petražolės
džiūvėsėliai
sezamo sėklos
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių batoną pasimerkiame piene, maždaug 2 valandas prieš darant kotletus.
2. Tuomet svieste pasikepame susmulkintą svogūną iki skaidrumo bei malame vištienos faršą. Bemalant faršą, kartu sumalu ir išmirkusias bei nuspaustas batono riekeles.
3. Po to sudedame viską, kas liko: kiaušinį, pravėsusį svogūną, garstyčias, petražoles, druską ir taip toliau. Gerai viską išmaišome, apvoliojame džiūvėsėliuose, kuriuose įmaišome sezamo sėklas ir kepame karštame aliejuje. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Prie šių vištienos kotletukų labai labai tinka bulvių košė.