raudonosios paprikos miltelių: ~1 arbatinio šaukštelio
Padažui:
česnako: 3 skiltelių
kečupo: 3 valgomųjų šaukštų
medaus: 2 valgomųjų šaukštų
sezamo aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
acto: 1 arbatinio šaukštelio (9%)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje vištienos sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite į tris dalis (galiuką išmeskite) bei dėkite į puodą.
2. Kukurūzų miltus sumaišykite su druska, pipirais, paprikos milteliais, berkite ant sparnelių bei dangčiu uždengtą puodą gerai papurtykite, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu.
3. Taip paruoštus sparnelius dėkite į skardą su grotelėmis bei šaukite į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių.
4. Tada kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišykite medų, kečupą, sezamo aliejų, actą ir išspaustą česnaką.
5. Šiuo padažu užpilkite tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sparnelius, išmaišykite bei patiekite. Skanaukite!
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti