Vištos krūtinėlė su rudaisiais pievagrybiais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Vištos krūtinėlė su rudaisiais pievagrybiais

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 3
    • miltai
    • druska
    • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • supjaustyti šviežūs čiobrelių lapeliai: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • rudieji pievagrybiai: 400 gramų
    • sausas baltas vynas: 60 mililitrų
    • vištienos sultinys: 60 mililitrų
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • pjaustytos šviežios petražolės: saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėles perpjauname išilgai – gausis 6 gražūs kepsneliai. Pabarstome druska. Apvoliojame miltuose bei nupurtome jų perteklių.
  2. 2. Tuomet į įkaitintą keptuvę supilame aliejų bei įdedame šaukštą sviesto. Kepame krūtinėlę iš abiejų pusių po maždaug keletą minučių, kol gražiai paruduos.
  3. 3. Tada į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, sudedame pievagrybius (galima keisti ir baltaisiais pievagrybiais). Jei pievagrybiai nevienodo dydžio, perpjauname juos per pusę arba net į keturias dalis. Po to ant grybų sudedame likusius 2 šaukštus sviesto bei čiobrelius (jei ištirpdysime prieš sudėdamos grybus, sviestas pradės „degti“ bei duos patiekalui kartumą). Maišydamos kepame maždaug 6 minutes.
  4. 4. Supilame sausą vyną, vištienos sultinį bei kepame, kol padažo šiek tiek nugaruos ir jis sutirštės. Ir galiausiai supilame grietinėlę.
  5. 5. Į padažą sudedame iškeptas krūtinėles, petražoles. Kepsnelius pavartome, kad pasidengtų padažu. Skanaujame!