Vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

2021-02-09 Autorius WorldRecipes.lt

Vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu
Savo namuose vytinta vištienos krūtinėlė yra tiesiog nuostabus užkandis ir priedas sumuštiniams. Pabandykite vytindami derinti įvairiausius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kiekvieną kartą gausite skirtingų skanumyną. Šį kartą pasidalinsiu tokiu derinu, kuris labai nustebino ir itin patiko visiems užsukusiems draugams.:)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1 (geriausia būtų kaimiška)
    • druska: 0,5 šaukšto
    • šviežiai malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pankolio sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tarkuota apelsino žievelė: 1 kupino arbatinio šaukštelio
    • viskis: 30 gramų
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 kupino arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, inde kuriame laikysime vištienos krūtinėlę, sumaišome druską, pipirus, česnako miltelius, pankolių sėklas, apelsino žievelę ir viskį.
  2. 2. Tada įtriname pasiruoštu mišiniu vištienos krūtinėlę.
  3. 3. Sandariai uždengiame ir laikome šaldytuve dvi paras. Laikymo periodu kartas nuo karto stengiamės krūtinėlę pavartyti.
  4. 4. Po dviejų parų vištienos krūtinėlę nuplauname ir gerai nusausiname.
  5. 5. Tada įtriname paprikos milteliais.
  6. 6. Vištos krūtinėlę suvyniojame į merlinį audinį arba lengvai apsukame popieriniu rankšluosčiu, pakabiname šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytiname maždaug 5-7 dienas.
  7. 7. Būtinai stebime, kad krūtinėlė apvystų, bet ne visai sukietėtų. Skanaujame!
  8. 8. Stebėkite, kad krūtinėlė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
(4)