Kartas nuo karto pradėjau domėtis žaliavalgišku maistu ir pradėti įtrauktį jį į savo meniu. Šį kartą noriu pasidalinti nuostabiomis burokėlių salotomis su slyvomis ir riešutais, kurias laiminga valgė visa mano šeima.
1. Pirmiausia susiruoškite visus reikiamus ingredientus, kurių prireiks šioms salotoms.
2. Tada žalius burokėlius supjaustykite (arba sutarkuokite) šiaudeliais. Užpilkite citrinos sultimis, medumi ir užberkite druskos. Išmaišykite ir paliekite marinuotis (mažiausiai 2 valandas, geriau ilgiau, galite ir per visą naktį).
3. Slyvas išplaukite (mirkyti nereikia) ir susmulkinkite. Graikinius riešutus taip pat susmulkinkite.
4. Suberkite į marinuotus burokėlius ir išmaišykite.
5. Salotas pagardinkite žaliavalgišku majonezu, išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau burokėlių salotų receptų rasite: Burokėlių salotos.