Žemaičių blynai su krakmolu ir faršu

2023-09-30 Autorius WorldRecipes.lt

Žemaičių blynai su krakmolu ir faršu
Kartas nuo karto būna tokių dienų, kai su šeima labai užsinorime paprastų patiekalų, tradicinių, lietuviškų, bulvinių... Šį kartą užsinorėjome žemaičių blynai su faršu, kuriuos aš visada ruošiu su krakmolu. Tokio recepto išmokau jau prieš daug metų ir dabar visada taip gaminu. Man jie visada puikiai pavyksta ir niekada nenuvilia. Tikrai noriu padrąsinti ir Jus išmėginti šį fantastišką receptą, nes esu visiškai tikra, kad nenusivilsite. Tad nieko ilgai nelaukite ir imkitės gamybos jau dabar! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvių: 15 vidutinio dydžio
    • kiaušinių: 2
    • miltų: 3 valgomųjų šaukštų
    • bulvių krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
    • maltos mėsos: 300 gramų (naudojau jautieną maišytą su kiauliena)
    • svogūnų: 1
    • druskos
    • pipirų
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite.
  2. 2. Kai jau pravės, sumalkite, įmuškite kiaušinius, dėkite miltus, krakmolą ir šaukštelį druskos.
  3. Reklama
  4. 3. Išminkykite tešlą ir formuokite blynus - dėkit po šaukštelį įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau), suformuokite tarsi "cepeliną" ir suplokite.
  5. 4. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
  6. 5. Įdaras: Mėsą sumalkite kartu su pakepintu aliejuje svogūnu ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
  7. 6. Man asmeniškai skaniausia patiekti su grietine. Pasilepinkite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau žemaičių blynų receptų rasite: Žemaičių blynai.
Žemaičių blynai su krakmolu ir faršu

Birutė

O kam tie miltai? Neskanu su jais, darykite vien su krakmolu ir bus.👍
Atsakyti

Teta

Miltai gadina skonį. Tikrai čia netobuliausi. Su virta mėsa skaniau.
Atsakyti
Lietinių blynų tortas su varške
(15)