Žuvies apkepas su bulvių košės kepure

2023-06-15 Autorius WorldRecipes.lt

Žuvies apkepas su bulvių košės kepure
Angliškai toks žuvies apkepas su bulvių košės kepure dar yra vadinamas piemenuko pyragu, prancūziškai tiesiog pyragu. Patys populiariausi šio patiekalo variantai yra žinomi su mėsa, užklota bulvių koše. Šiais moderniais laikais, paprastas bulves ganėtinai dažnai pakeičia saldžiosios bulvės, kalafiorai ar net moliūgai. Visaip yra skanu, visaip ir reikia išmėginti. O aš šį kartą, mėsingą pyrago garnyrą iškeičiau į žuvį. Gamindami renkamės bet kokią baltą žuvį. Aš pati šį kartą naudojau menkę, iš savo šaldymo kameros. Nebijokite šaldytų produktų skyriaus, ten galite atrasti labai gerų dalykų, kaip tai šiandien pavyko man. Tad imamės gamybos!

Ingredientai

    • menkių filė: 650 gramų (arba kita balta žuvis)
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • porai: 1 nedidelio
    • salierų stiebai: 1
    • baltas vynas: 0,5 stiklinės
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    Viršui:
    • bulvės: 6 didesnės
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • muskato drožlės: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame, supjaustome, sudedame į puodą ir išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Po to bulves nusunkiame, sutriname kartu su sviestu ir pienu. Pagardiname trupučiu muskato riešuto.
  3. 3. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. 4. Žuvį supjaustome maždaug pusantro centimetro kubeliais.
  5. 5. Porą gerai nuplauname supjaustome pusmėnuliukais, saliero stiebą supjaustome kubeliais, o česnaką smulkiai sukapojame.
  6. 6. Didesnėje keptuvėje ištirpiname 2 šaukštus sviesto ant ganėtinai stiprios kaitros, kepame su juo žuvies gabaliukus, iš visų pusių, bet labai trumpai, vos keletą sekundžių. Iškeliame žuvį iš keptuvės.
  7. 7. Sudedame likusį sviestą ir kepame su juo porą, salierą ir česnaką ant lengvos kaitros maždaug 5 minutes.
  8. 8. Kaitrą padidiname, apliejame daržoves vynu ir grietinėle, pagardiname druska, pipirais ir leidžiame virti, kol bent pusė skysčio išgaruos, o padažas sutirštės.
  9. 9. Sudedame apkeptus žuvies gabaliukus, sumaišome ir nukeliame nuo kaitros.
  10. 10. Sudedame paruoštą žuvį į apkepui skirtą indą, arba į keturis mažus. Ant viršaus dedame bulvių košę.
  11. 11. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, tuomet nustatome grilio funkciją ir kaitiname kol viršus kiek parusvės.
  12. 12. Prieš patiekdami, leidžiame pastovėti bent 5 minutes. Skanaus!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau žuvies apkepų receptų rasite: Žuvies apkepai.
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)