1. Įdaras: Svogūną ganėtinai smulkiai supjaustykite bei kepkite, kol gražiai pagelsta. Neatšildytus žirnelius berkite į verdantį vandenį, dar kartą užvirinkite bei virkite apie 3 minutes nuo užvirimo. Tada berkite į kiaurasamtį bei perliekite šaltu vandeniu – taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Žirnelius sumaišykite su svogūnais bei sutrinkite elektriniu trintuvu. Įberkite druskos ir pipirų pagal savo skonį.
2. Žuvis: Duoną arba batoną užpilkite pienu bei palikite pastovėti, kad suminkštėtų. Į mėsmale arba virtuvės kombainu sumaltą žuvį sudėkite nuspaustą duoną arba batoną, išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. (Jei naudojame šaldytą žuvį, prieš maldamos labai gerai nuspaudžiame vandenį, kad faršas laikytų formą. Jei vis dėlto faršas gavosi per minkštas, įberiame džiūvėsėlių.) Imkite maždaug delno dydžio faršo gabaliuką, suplokite, dėkite arbatinį šaukštelį įdaro bei užspaudusios kraštus formuokite pailgą maltinuką. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (įpylusios aliejaus), kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaukite!
3. Pastebėjimas: Jei naudojame šaldytos žuvies filė, imame 750 gramų (atšildžius bus apie 450–500 g). Vietoje žirnelių galima naudoti ir brokolius.
4. Pastebėjimas: Gavosi itin skanūs žuvies maltinukai! Būtinai darysiu ir su kitokiais įdarais.