Jūs tikriausiai galvojat kas čia per žuvis ir su kuo ji turėtų būti valgoma, kad būtų labai skani? Aš irgi iš pradžių taip pagalvojau, kol jos nepamačiau. Bet tuomet prisiminiau, kad mes lygiai tokią žuvį valgėme keliaudami Graikijoje, vienoje iš Ψαροταβερνα, kuri buvo prie pat jūros kranto, ganėtinai toli nuo turistinių maršrutų. Ten buvo galimybė pačiam išsirinkti norimą žuvį ir graikas ją iškepė ant žarijų. Žuvį, aišku, patiekė su
graikiškomis salotomis ir balta namine duona. Buvo nerealiai skanu.
Parsinešusi savo žuvį namo, ant etiketės pamačiau, kad žuvies kilmės šalis yra Graikija. Ten ji pasirodo itin populiari. Žuvies mėsa man asmeniškai primena jūros ešerio mėsą, bet ji nėra tokia sausa, ir tvirtesnė. Žuvį galite ruošti itin įvairiai: tiek kepti ant grotelių, tiek kepti keptuvėje arba orkaitėje. Dar labai tiks kepti druskoje, ir jeigu aš jau nebūčiau
druskoje kepęs doradų, tai šią žuvį tikrai būčiau taip pat iškepęs. Jeigu būtų buvusi galimybė žuvis būčiau kepęs lauke, ant žarijų. Bet kadangi, vienaip jau išmėginau, o antraip šiuo metu galimybės nebuvo, tai pasirinkau paprastą gerą, laiko patikrintą, būdą - kepti orkaitėje. Mes pasirinkome valgyti su šviežiomis daržovėmis ir šviesia
duona. Bet tikrai būtų skanu ir su
graikiškomis bulvėmis.