1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet kiaušinius atskiriame. Baltymus plakame iki standumo, palaipsniui suberdamos cukraus pudrą. Po to plakdamos sudedame po vieną kiaušinio trynius. Mikserį išjungiame.
Reklama
3. Tada miltus susimaišome su krakmolu ir kepimo milteliais bei įsijojame į kiaušinių masę. Suberiame aguonas ir riešutus bei atsargiai, keldamos iš apačios į viršų, išmaišome viską. Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą bei dedame kepti maždaug 35-40 minučių. Tikriname mediniu iešmeliu. Išimame iš orkaitės bei metame iš maždaug 60 centimetrų aukščio ant žemės (čia rimtai). Padedame į šoną bei leidžiame atvėsti. Po to persipjauname į 3 arba 4 lygias dalis.
4. Grietinėlę išplakame iki standžių putų, baltą šokoladą ištirpiname garų vonelėje bei leidžiame šiam pravėsti. Tuomet dedame palaipsniui grietinėlę bei išsukame viską. Šis procesas yra ganėtinai komplikuotas. Jei atsitiktų taip, jog masė tokia kaip sviestinė gaunasi, tuomet tiesiog pakaitiname viską bei statome į šaldytuvą porai valandų ir paskui gerai išplakame iš naujo (taip sakant ganašą darytis). Man pasisekė, ganėtinai gerai viskas iš pirmo karto.
5. Surenkame tortą: Dedame biskvitą, gerai sulaistome apelsinų sultimis, užtepame geru šaukštu uogienės bei dedame kažkiek pertepimo. Darome tai, tol, kol visi biskvito lapai susinaudos. Paliekame kelioms valandoms šaldytuve bei skanaujame. Puošiame pagal savo fantaziją. Pagaminto pertepimo šonams nelabai užteks. Skanaujame!