Anties krūtinėlė marinuota juodoje arbatoje - koks didžiulis malonumas ją valgyti!

2019-10-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Anties krūtinėlė marinuota juodoje arbatoje - koks didžiulis malonumas ją valgyti!
Tokia antienos krūtinėlė gaunasi itin gardi, kvapni bei sultinga. Ją visai nesunku paruošti, o koks didžiulis malonumas valgyti.

Ar jau paminėjau, kad paruošimas ir pagaminimas užtruks vos pusvalandį, todėl nuostabus patiekalas darbo savaitei arba netikėtai užgriuvus svečiams.

Pas mane šis receptas jau įrašytas į kartojamųjų sąrašą.

Ingredientai

    • stipri juoda arbata: 1 puodelio
    • anties krūtinėlės su oda: 1 (naudoju "Lapino puota" produkciją)
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių anties krūtinėlės odelę įpjaukite negiliai keliose vietose.
  2. 2. Tada dėkite į gilesnį indą ir užpilkite stipria atvėsinta juoda arbata.
  3. Reklama
  4. 3. Palikite pasimarinuoti maždaug 15 minučių.
  5. 4. Po to ištraukusios iš arbatos, krūtinėlę žemyn odele dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
  6. 5. Kepkite po maždaug 5 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol krūtinėlė apskrus ir iškeps.
  7. 6. Kepdamos pagal savo skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  8. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų iš antienos rasite: Antienos patiekalai.
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
(2)
Mini užkandėlės su antienos paštetu ir džemu
(1)
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Užkandėlės su širdelėmis
(3)