1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir suplakite iki standžių putų po truputį suberdamos 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Į kiaušinių baltymus įmaišykite kokosą.
2. Tuomet kiaušinių trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, po truputį pilkite sviestą ir lengvai suplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei išsijokite į trynių masę, ant viršaus sukrėskite baltymus ir gerai išmaišykite.
Reklama
3. Tada kepkite 25-26 centimetrų skersmens atidaromoje torto formoje, išklotoje su kepimo popieriumi, iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Iškeptą atvėsinkite ant grotelių. Biskvitą geriausia būtų išsikepti iš vakaro.
4. Po to želatiną išbrinkinkite virintame vandenį. Nutarkuokite pusės apelsino žievelę, likusią nulupkite. Iš apelsinų išpjaustykite minkštimą, sumaišykite su puse cukraus ir sublenderiuokite į piure.
5. Želatiną ištirpinkite ir su nutarkuota žievele įmaišykite į piure. Grietinėlę suplakite iki standumo ir sumaišykite su varške, cukrumi bei citrinos sultimis. Įmaišykite piure.
6. Paskui biskvitą perpjaukite pusiau. Vieną dalį dėkite į išardomą kepimo formą (tą pačią, kurioje kepė), pašlakstykite trupučiu parūgštinto ir pasaldinto vandens bei ant viršaus sudėkite varškinę masę.
7. Išlyginkite ir uždėkite antrą biskvitą, pašlakstykite truputį ir dėkite į šaldytuvą bent jau 4 valandoms.
8. Sustingusį tortą aptepkite su cukrumi ir citrinos sultimis suplakta grietinėle, papuoškite.
9. Skanaukite su stipria kava - ji čia labai tinka. Pasilepinam!
10. Rekomendacija: Daugiau varškės tortų receptų rasite: Varškės tortai.