Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai

2018-03-08 Autorius Jurgitos virtuvėlė

Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai
Pamenu seniau, prieš keletą metų, iš šalia esančio kiniečių restorano nuolatos mėgdavome užsisakyti aštrių vištienos sparnelių. Skonis būdavo nerealus! Bet atėjo diena, kai mano vyras nusprendė, kad reikia ir patiems pabandyti tokių (arba net geresnių) išsikepti. Štai ir pradėjom bandyti, ir žinot ką? Ogi pasirodo labai paprasta ir nerealiai skanu (net skaniau nei restorane)! Kam užsisakinėti, kai už tą pačią pinigų sumą žymiai didesnį kiekį tų sparnelių gali prisikepti (o dar malonumas kepant ir pasitenkinimas, kad tai padarei pats)! Tai štai ir jums mielieji nuostabus receptas, tikrai itin paprasta ir privalu išmėginti. Aš visko dėjau dar daugiau, nes sparnelių turėjau net 2 kilogramus, bet jums sumažinau porciją iki 1 kilogramo. Tikrai fantastiškas patiekalas ir šiaip pietums, ir svečiams pavaišinti. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 2
    • miltai
    • daug prieskonių (juodieji pipirai, baltieji pipirai, čili milteliai, druska)
    • česnakai: 1
    • svogūnai: 1
    • žaliosios paprikos: 1
    • švieži svogūnų laiškai su galvomis: 1
    • sezamo sėklos: 1 saujos
    • sojos padažas: kelių lašų
    • čili pipirai: 1
    • aliejus: 1,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasimarinuokite vištienos sparnelius su pipirais, čili milteliais bei druska, įspauskite pusę česnako skiltelių.
  2. 2. Tuo tarpu kol mėsa marinuojasi, griežinėliais supjaustykite papriką, likusias česnako skilteles, svogūnų laiškus (naudokite pagrinde jaunų svogūnų galvas bei tik dalį laiškų).
  3. Reklama
  4. 3. Žiedeliais supjaustykite pipirą.
  5. 4. Tuomet viską pasiruošus puode įkaitinkite aliejų.
  6. 5. Kol šis kaista, išplakite kiaušinius bei supilkite ant vištienos sparnelių, išmaišykite. Po to po truputį berkite miltus bei maišykite, kad vištienos sparneliai pasidengtų tešla.
  7. 6. Tada į įkaitusį aliejų dėkite sparnelius, paskui sumažinkite karštį bei virkite juos maždaug 10 minučių.
  8. 7. Ištrauktus sparnelius išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  9. 8. Pasiruošus vištieną imkite ruošti priedus.
  10. 9. Sausoje gerai įkaitusioje keptuvėje (be jokio aliejaus) maždaug 60 sekundžių nuolatos maišydamos pakepinkite sezamo sėklas bei žiupsnelį druskos. Tuomet juos suberkite į dubenėlį vėlesniam laikui.
  11. 10. Į tą pačią sausą keptuvę suberkite daržoves bei nuolatos maišydamos kepinkite minutę-dvi.
  12. 11. Po to suberkite sezamo sėklas bei vištienos sparnelius. Įpilkite šiek tiek sojos padažo. Maišydamos pakepinkite viską dar porą minučių. Skanaukite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos sparnelių receptų rasite: Vištienos sparnelių receptai.
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
(2)
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
(1)