Labai labai skanūs ir labai labai saldūs avižiniai sausainiai su baltuoju šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis, tuo pačiu visai nepanašūs į avižinius. Kas ragavo, visiems nerealiai patiko. Pasilepinkite ir Jūs.
1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki kreminės masės.
Reklama
3. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į sviesto masę. Išmaišiusios, supilkite avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles bei susmulkintą šokoladą. Viską išmaišykite.
4. Po to iš tešlos darykite maždaug graikiško riešuto dydžio kamuoliukus, suplokite bei dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Palikite tarp sausainių didesnius tarpelius, nes kepdami jie ganėtinai išsiplečia.
5. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
6. Iškepę sausainiai itin trapūs, todėl leidžiame atvėsti (bent kelias minutes) ir tik paskui perkeliame į lėkštę. Šilti labai saldūs, o atvėsę - pats tas. Pasilepinkite!
7. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.
Irūna
Atsakyti