Baltas padažas prie keptos žuvies ar kotletų su agurkais

2021-12-19 Autorius Karolina Puodžiūtė

Baltas padažas prie keptos žuvies ar kotletų su agurkais
Man asmeniškai visada norisi prie keptos žuvies arba žuvies kotletų kokio nors skanaus padažo. Ir kažkodėl pirktiniai padažai man čia niekada netinka. Jau senokai esu atradusi tobulą padažiuką, kurio receptu šiandien pasidalinsiu. Tai tartaro padažas, kurį aš gaminu iš graikiško jogurto ir su marinuotais agurkais. Juos visada naudoju saldžiarūgščius, tad padažas gaunasi itin skanus. Pamėginkite ir suprasite apie ką aš, nes visa šeima Jus pagirs už tokį pasirinkimą. :)

Ingredientai

    • graikiškas jogurtas: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • smulkiai supjaustyti marinuoti agurkai: 0,5 stiklinės
    • susmulkinti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto (arba klevų sirupas)
    • jūros druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susipjaustome marinuotus agurkus.
  2. 2. Tada susismulkiname krapus.
  3. 3. Išsispaudžiame citrinos sultis.
  4. 4. Galiausiai visus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir patiekiame su mėgstamu būdu paruošta žuvimi. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)