Batvinka - šalta burokėlių lapų sriuba

2022-06-27 Autorius WorldRecipes.lt

Batvinka - šalta burokėlių lapų sriuba
Pas mane šiandien turėjo būti iškrovos diena, bet mama pasikvietė į svečius ir kai pamačiau ką ji pagamino valgyti, tai tiesiog nesusilaikiau. Mama šią šaltą burokėlių lapų sriubą vadina Batvinka, nes taip ją vadino ir jos mama, mano močiutė. Tai tikriausiai kiek sulenkėjęs žemaitiškų barščių - batvinių pavadinimas (mama taip pat nežinojo, kodėl močiutė ją taip vadindavo). Taigi pristatau šią savo mamos gamintą šaltą sriubą su minimalių kalorijų kiekiu. Jums prireiks vos 3 ingredientų! ;) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia švarius burokėlių lapkočius susmulkiname ir verdame vandenyje maždaug 20 minučių.
  2. 2. Po to palieka atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui pagardiname grietine ir/ar druska pagal savo skonį, patiekiame ir skanaujame!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau burokėlių lapų sriubų receptų rasite: Burokėlių lapų sriubos.
Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
(2)
Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais
(22)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(3)
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
(2)