Biskvitinis tiramisu tortas

2018-09-19 Autorius WorldRecipes.lt

Biskvitinis tiramisu tortas
Naudojame tik gerą kavą, kuo aromatingesnė kava, tuo gardesnis šis tortas. Vietoj Marsalos vyno bei Amareto likerio aš šį kartą naudojau brendį, tik brendžio reikia kiek mažiau nei nurodyta recepte. Į patį kremą alkoholio šį kartą nusprendžiau nebedėti visiškai. Šokoladą naudojau, bet į kremą jo irgi nedėjau, o užbarsčiau sluoksniuodama ant kiekvieno kremo sluoksnio. Gavosi labai lengvas, man asmeniškai tikrai ne per saldus tortas. 

Ingredientai

    Biskvitams:
    • miltai: 1 puodelio (1 puodelis - 250 ml)
    • kepimo milteliai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • kiaušinių tryniai: 3 (dideli)
    • cukrus: 0,6 puodelio
    • medus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    Kavos mikstūrai:
    • užplikinta stipri kava: 0,5 puodelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį)
    • tamsus romas: 0,5 puodelio (arba Amareto likeris arba Marsalos vynas)
    • kavos likeris: šiek tiek (nėra būtina)
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 2 puodelių
    • plakamoji riebi grietinėlė: 1,5-2 puodelių
    • išsijota cukraus pudra: 0,6 puodelio
    • vanilės esencija: 0,75-1,25 arbatinio šaukštelio
    • Marsalos vynas: 1-3 valgomųjų šaukštų (arba Amareto likeris)
    • tarkuotas šokoladas: ~55 gramų (nėra būtina)
    Papuošimui:
    • tamsi, nesaldinta, geros kokybės kakava (ir/arba šokolado drožlės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių (170 laipsnių su fenu) temperatūros. Aliejumi ištepame 23 centimetrų skersmens apvalią kepimo skardą, dugną padengiame su kepimo popieriumi (nebūtinai). Išsijojame miltus bei kepimo miltelius ir atsidedame į šalį.
  2. 2. Tuomet inde virš garų maišome kartu kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų, medų bei citrinos žievelę kol cukrus visiškai ištirps. Tada mikseriu dideliu greičiu plakame maždaug 10 minučių, kol masė taps panaši į putėsius - puri bei maždaug tris kartus padidėjusi. Į išplaktą masę supilame miltus bei atsargiai išmaišome mentele, kad neliktų gumulų.
  3. Reklama
  4. 3. Po to supilame į paruoštą kepimo skardą bei kepame maždaug 30-40 minučių. Tikriname mediniu iešmeliu. Iškepus paliekame kokias 5 min skardoje, peiliu atlaisviname bei paskui nuimame skardos kraštus. Leidžiame atvėsti 10 min, o vėliau nuimame skardos apačią, kepimo popierių ir paliekame atvėsti galutinai ant grotelių. Įdedame į šaldytuvą kol visiškai atšals bei paskui supjaustome į tris vienodo storiu lakštus.
  5. 4. Kavos mikstūrai sumaišome visus nurodytus produktus bei maišome kol cukrus visiškai ištirps.
  6. 5. Kremui, inde išplakame maskarponės sūrį kol taps purus bei lygus ir atsidedame į šalį. Kitame inde plakame grietinėlę iki purumo, tada sudedame išplaktą maskarponės sūrį, cukrų, vanilę, likerį bei šokoladą, jei jį naudosime. Viską dar paplakame iki purios vientisos masės.
  7. 6. Surinkininėjame tortą pradedamos vienu biskvito lakštu, padedame ant tortinės arba lėkštės, sulaistome trečdaliu kavos mikstūros bei paskui užtepame trečdaliu kremo masės. Taip kartojame su likusiais dviem lakštais. Su paskutiniu trečdaliu kremo aptepame tiek torto viršų, tiek šonus, išlyginame.
  8. 7. Torto viršų papuošiame apibarstydamos (sijodamos) jį kakava. Paliekame mažiausiai vienai nakčiai šaldytuve prieš ragaudamos. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau biskvitinių tortų receptų rasite: Biskvitiniai tortai.
Biskvitinis tiramisu tortas
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
(1)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)
Kvapnus drėgnas moliūgų tortas
(11)
Helovino tortas - Rudens džiazas
(2)
Skanus vaisinis tortas su grietinėle
(1)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)