Braškių ir mangų gardėsis su grietinėlės ir jogurto užpilu

2017-11-07 Autorius Išbandyti receptai

Braškių ir mangų gardėsis su grietinėlės ir jogurto užpilu

Ingredientai

    • šviežios braškės: 250 gramų
    • mangai: 0,5
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkiai tarkuotas šviežias imbieras: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • žaliosios citrinos (laimo) sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • plakamoji grietinėlė: 100 mililitrų
    • vanilinio skonio jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltelinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • žaliosios citrinos griežinėliai (papuošimui)
    • mėtų lapeliai (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes supjaustykite į keturias dalis, o mangą – kubeliais. Tada viską sudėkite į dubenį bei sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, medumi ir imbieru.
  2. 2. Tuomet paruoškite grietinėlės bei jogurto užpilą: į atskirą indą supilkite grietinėlę, suberkite vanilinį cukrų ir miltelinį cukrų, išplakite iki standumo. Į plaktą grietinėlę pilkite jogurtą bei lengvai išmaišykite. Vaisius užpilkite paruoštu užpilu, papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais bei mėtų lapeliais. Skanaukite!
  3. Reklama