Šiam kiaulienos sprandinės šašlykui reikia ganėtinai daug pasiruošimo, bet galiu užtikrinti, kad valgysite patį minkščiausią bei patį skaniausią šašlyką!
Aš šį šašlyką kepu tiesiog keptuvėje, bet esant norui, galima kepti orkaitėje, šašlykinėje arba grilyje.
1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustykite gabalais, užpilkite mineraliniu vandeniu ir palikite porai valandų. Po poros valandų nupilkite vandenį ir užpilkite mineraliniu vandeniu iš naujo. Dar po poros valandų vėl nupilkite vandenį.
2. Tada griežinėliais supjaustykite svogūnus.
3. Mėsą ištrinkite mėgiamais prieskoniais, nepagailėkite kario. Sudėkite svogūnus ir išmaišykite. Šitaip mėsą palikite marinuotis per visą naktį (maždaug 8-10 valandų).
4. Kitos dienos ryte sudėkite majonezą, viską išmaišykite ir po maždaug 6 valandų jau galite kepti šašlykus.
5. Esant dideliam laiko trūkumui, procesą galite ir kiek pagreitinti, bet nepamirškite, kad kuo ilgiau šašlykas marinuosis, tuo mėsa bus minkštesnė.
6. Kaip minėjau aš šį šašlyką kepu keptuvėje (tokį receptą išmokau daryti kai buvau studentė ir nebuvo orkaitės), kol pilnai iškepa, bet galite rinktis ir orkaitę, galite rinktis ir kepsninę ar šašlykinę.
7. Patiekite su įprastais garnyrais, kaip mėgstate patiekti savo šašlykus. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Atsiliepimai
Estera
Naudingas
(0)
Pirmą kartą išmėginau šašlykus keptuvėje, nes nebuvo galimybių išsikepti jų kitur. Ir galiu pasakyti, kad rezultatas tikrai pranoko lūkesčius. Gavosi "baisiai" skaniai. Rekomenduoju ir kitiems!
Atsakyti
Atsiliepimai
Estera
Atsakyti