Bulvinukai su voveraičių įdaru

2023-10-27 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvinukai su voveraičių įdaru
Internete radau, kad tokie bulvinukai su grybais yra laikomi švedišku patiekalu "Kroppkakor", bet lietuviškoje virtuvėje, manau, taip pat kažkas panašaus tikriausiai turėtų būti - tarsi virtų bulvių cepelinai su miško grybų įdaru, patiekiami su grietine. Taip pat itin skanūs būna pakepti kitą dieną keptuvėje. Aš juos patiekiau su padažu iš pakepto rūkyto kumpelio, svogūnų ir grybų įdaro likučio. Tikrai labai skanus patiekalas!

Iš nurodytų ingredientų man gavosi 10 bulvinukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvių: 10
    • kiaušinių: 2
    • miltų: 150 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • svogūnų: 1
    • voveraičių: 50 gramų
    • rūkyto kumpelio: 200 gramų (arba šoninės)
    • sviesto: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite ir atvėsinkite.
  2. 2. Svogūną ir kumpelį supjaustykite kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada keptuvėje išlydykite dalį sviesto ir kepkite svogūnus, kumpelį ir grybus, kol apskrus.
  5. 4. Atvėsusias bulves sumalkite ir išminkykite su kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.
  6. 5. Šlapiomis rankomis gaminkite bulvinius kukulius (teniso kamuoliuko dydžio), dėkite po šaukštelį įdaro ir gerai užspauskite.
  7. 6. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių.
  8. 7. Patiekite su likusiu sviestu, išlydytu keptuvėje arba su grietine. Skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Beje, švedai tokius bulvių kukulius valgo su sviestu ir bruknėmis, sumaišytomis su cukrumi.