Chačiapuri užkandis - su sultiniu, prie alaus ar šiaip perkąsti

2019-04-02 Autorius oSkanu.lt

Chačiapuri užkandis - su sultiniu, prie alaus ar šiaip perkąsti
Autorius apie receptą

Toks chačiapuri užkandis itin tinka su sultiniu, prie šalto alaus bokalo arba šiaip perkąsti. Taip pat lengvai galite pasiimti į įvairias iškylas ar gamtą. 

Ingredientai

    Tešlai:
    Įdaras:
    • fermentinis sūris, varškė rupesnė 9% (lygiomis dalimis, pas mane buvo maždaug po 100 gramų)
    • kiaušiniai (tiek, kad tik sujungtų ingredientus, aš sunaudojau vieną)
    • česnakas (pagal skonį, aš įdėjau dvi skilteles)
    • druska, pipirai, žolelės (labai tiko itališkų žolelių mišinys)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įdarui visus ingredientus gerai sumaišykite.
  2. 2. Tuomet tešlą kočiokite maždaug 2-3 milimetrų storio, pjaustykite kvadratėliais, maždaug 9x9 centimetrų, dėkite po šaukštelį įdaro bei gerai užspauskite.
  3. 3. Tada dėkite į kepimo indą, išklotą su kepimo popieriumi, patepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite žolelėmis arba sezamo sėklomis, pradurkite mediniu pagaliuku ir "šaukite" į orkaitę, įkaitintą iki 200 laispnių temperatūros. Kepkite kol gražiai parunda. Skanaukite!
  4. užkandžiai prie alaus

Atsiliepimai

Sigita

Naudingas
(50)
O koks idaras?
Atsakyti

Aldona

Naudingas
(4)
Įdaras recepte, paskaitykit. Kibinų tešlos receptą reikia susirasti jei nežinote.

Erika

Naudingas
(0)
Skanu turėtų būti!
Atsakyti

Irena

Naudingas
(0)
Aš gaminu su šaldyta bemiele tešla... Lb skanu.. Tik į įdarą kiaušinio nemušu... Bet iberiu kmynų... 🙂👍
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Pica su tortilija
(3)