rudas cukrus: 1 puodelio (šį kartą dėjau baltą ir jo prireikė daugiau)
cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių (gali prireikti kiek daugiau)
tirpintas sviestas: ~200 gramų (gali prireikti ir kiek mažiau)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles ištrinkite su šaukštu cukraus bei dėkite į šoną. Ištirpinkite sviestą, pilkite pašildytą pieną, vandenį, druską ir likusį cukrų, išmaišykite.
2. Tuomet pilkite mieles bei visą mišinį supilkite į išsijotus miltus.
Reklama
3. Užminkykite tešlą, kai jau nebelips prie dubens sienelių, verskite ant truputį pamiltuoto paviršiaus bei gerai minkykite, kol tešla pradės blizgėti, taps glotni ir maloni.
4. Po to vėl dėkite į dubenį, apdenkite bei leiskite pakilti. Tešla turėtų maždaug padvigubėti.
5. Pakilusią tešlą išminkykite, iškočiokite į keturkampį, supjaustykite į 8 dalis skersai ir 8 išilgai, turi gautis 64 gabaliukai. Juos suvoliokite į kamuoliukus.
6. Tada kiekvieną kamuoliuką vilgykite į tirpintą sviestą bei voliokite cukraus ir cinamono mišinyje, po to dėkite į kepimo formą (tik nedėkite į formą išimamu dugnu, nes kepant pradės bėgti).
7. Kai sudėsite visus kamuoliukus, formą dėkite į šiltą vietą pakilti maždaug valandai.
8. Kai jau bezdžionėlių duona pakyla, dėkite ją į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite 45-55 minutes.
9. Kai iškeps, šiek tiek pavėsinkite formoje, o paskui išverskite į lėkštę. Dar truputį pavėsinkite ir galite lepintis!
10. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.