Desertas smaližiams: Juodojo šokolado drebučiai

2021-01-21 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Desertas smaližiams: Juodojo šokolado drebučiai
Šis desertas - juodojo šokolado drebučiai gaunasi sodraus skonio bei itin sotus. Jo daug įveikti nepavyks, bet užkietėjusiems smaližiams tikrai tikiu, kad tai nė motais. Labai rekomenduoju pasigaminti ir pasilepinti! 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 4 tokie desertukai kaip nuotraukoje.

Ingredientai

    • želatina: 15 gramų
    • vanduo: 150 gramų
    • cukrus: 180 gramų
    • juodas šokoladas: 100 gramų (mažiausiai 60% kakavos)
    • 10% riebumo grietinėlė: 150 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilame trupučiu vandens ir paliekame išbrinkti.
  2. 2. Tada į prikaistuvį supilame vandenį, grietinėlę, suberiame cukrų ir kaitiname iki užvirimo.
  3. 3. Tuomet sudedame gabaliukais sulaužytą šokoladą ir kaitindami ant mažos kaitros, maišome kol jis ištirpsta.
  4. 4. Po to sudedame išbrinkintą želatiną bei vanilę ir gerai išmaišome.
  5. 5. Šokoladinę masę supilame į indelius, atvėsiname kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų kelioms valandoms.
  6. 6. Papuošiame ir lepinamės!
  7. juodojo šokolado drebučiai
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane
(1)
Briuselio vafliai su alumi
(2)