Gaivus nekeptas jogurtinis tortas su uogomis ir šokoladiniu glajumi

2022-03-05 Autorius Andželikos virtuvėlė

Gaivus nekeptas jogurtinis tortas su uogomis ir šokoladiniu glajumi
Paprastas ir nesudėtingai paruošiamas labai gaivus nekeptas jogurtinis tortas su uogomis ir šokoladiniu glajumi. Mano vyras sakė, kad tai bene skaniausias jo kada nors ragautas tortas. Aš gal jam pirmos vietos tortų sąraše ir neatiduočiau, bet kad labai gardus tai tikrai. :)

Aš gamindama šį jogurtinį tortą naudojau 18 centimetrų formą.

Ingredientai

    Pagrindui:
    Pirmam sluoksniui:
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • mėlynės: 180 gramų (aš naudojau šaldytas)
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 gramų
    • vanduo: 70 mililitrų
    • želatina: 15 gramų
    • cukrus: pagal skonį
    Antram sluoksniui:
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • braškės: 170 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
    • vanduo: 70 mililitrų
    • želatina: 15 gramų
    • cukrus: pagal skonį
    Glajui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Šokoladinius sausainius sulaužykite ir sudėkite į elektrinį trintuvą, supilkite iširpintą sviestą ir sutriname.
  2. 2. Tada torto formą išklokite su kepimo popieriumi ir paskirstykite pasiruoštą sausainių masę, gerai paspauskite.
  3. Reklama
  4. 3. Palikite šaldytuve maždaug pusvalandį, kad sustingtų.
  5. 4. Pirmas sluoksnis: Užpilkite želatiną vandeniu, palikite, kad išbrinktų.
  6. 5. Po to pakaitinkite, kad pilnai ištirptų, bet neužvirinkite ir palikite atvėsti.
  7. 6. Sudėkite mėlynes į elektrinį trintuvą ir sutrinkite.
  8. 7. Jogurtą išplakite su cukrumi, įmaišykite sutrintas mėlynes ir želatiną.
  9. 8. Išplakite grietinėlę iki standumo, atsargiai sumaišykite su jogurto-mėlynių mase ir supilkite į torto formą, ant sustingusio pagrindo.
  10. 9. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  11. 10. Antras sluoksnis: Su želatina padarome tą lygiai patį kaip ir prieš tai.
  12. 11. Braškes sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite.
  13. 12. Jogurtą išplakite su cukrumi, įmaišykite braškes, želatiną ir išplaktą grietinėlę.
  14. 13. Supilkite ant mėlynių sluoksnio ir dar kartą dėkite į šaldytuvą sustingti.
  15. 14. Kai tortas sustingsta, atsargiai nuimkite torto formą. Kad forma lengvai nusiimtų ir tortas nesutrūktų, karštu vandeniu sudrėkinkite rankšluostį, apvyniokite jį aplink torto formą, šiek tiek palaikykite, šitaip kraštai nusiims lengvai.
  16. 15. Glajus: Šokoladą išlydykite su grietinėle, šiek tiek atvėsinkite ir užpilkite ant torto. Skanaus!
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau jogurtinių tortų receptų rasite: Jogurtiniai tortai.
Sūrio tortas su miško uogomis
(1)
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)