Garnyras: Marinuotos morkos

2020-09-11 Autorius Sniegena

Garnyras: Marinuotos morkos
Būna dienų, kai norisi pikantiškesnio ar aštresnio garnyro prie kepsnio ar kad šiaip būtų labai skanu pakramsnoti? Rekomenduoju Jums pasigaminti ir paragauti marinuotų morkų. Mūsų šeimai labai skanu, drąsiai rekomenduojame, esame tikri, kad patiks ir Jums!

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gaunasi 2x0,5 litro stiklainiai marinuotų morkų. 

Ingredientai

    • morkos: 500 gramų
    • imbiero gumbelis: nedidelio gabaliuko (tarsi mažo kiaušinio dydžio)
    • 6% baltas actas: 200 mililitrų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: 2 šaukštų be kaupo
    • nemalti įvairių rūšių pipirai: ~10-15 grūdelių (juodieji, kvepianti, raudonieji)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o imbierą - šiaudeliais.
  2. 2. Tada vandenį, actą, pipirus, cukrų ir druską užvirinkite ir pavirkite (būtinai maišydami), kol ištirpsta cukrus.
  3. Reklama
  4. 3. Bebaigiant virti suberkite imbierą.
  5. 4. Morkas sudėkite į stiklainius, užpilkite karštu marinatu ir palikite pastovėti mažiausiai porą valandų.
  6. 5. Štai ir baigta. Galite skanauti! Jeigu iškart nesuvalgysite, stiklainiukus dedame į šaldytuvą - galima drąsiai skanauti bent porą savaičių.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.
Keptų daržovių ir lęšių salotos su batatais
(2)