Kalėdinė eglutė iš sausainių su žvaigždėmis

2022-06-30 Autorius WorldRecipes.lt

Kalėdinė eglutė iš sausainių su žvaigždėmis
Taigi, jau labai greitai Kalėdų Senelis atkeliaus ir pas mus, į mūsų namus. Tad jau ir pradėjau Jam kepti visokiausius sausainius. Tuo Kalėdos ir skiriasi nuo visų kitų švenčių. Kitomis progomis įprastai kepu tortus, pyragus, o Kalėdiniu laikotarpiu iškepu itin daug sausainių! Jaučiuosi tarsi kokia senelio elfė, kuri gamina vaikams žaislus kiaurą naktį.

Džiaugiuosi, kad Lietuvoje sausainių puošmenoms ir formelėms yra skiriama tikrai labai daugiau dėmesio. Nuo neįtikėtino kepimo reikmenų pasirinkimo raibsta akys. Po truputį perimame vis daugiau amerikietiškų tradicijų ir papročių: kepti sausainius prieš Kalėdas, marginti juos, pirkti žvakes ir dekoracijas.

Visu garsu įsijungusi Kalėdinį albumą tik kepu ir galo nematau. Ir tai mane asmeniškai labai užburia. Parduotuvė neturi lygių mūsų rankoms, šeimininkės - mes gaminame pačius skaniausius savo šeimai sausainius, ir ne kaip kitaip! Kiekvieną dieną išmėginu bent vieną sausainių receptą. Na va, šįkart sugalvojau iškepti labai dailias sausainių eglutes. Jomis itin žavisi mano tėtis, nes jis yra labai didelis sviestinių sausainių mėgėjas. Sako, kad labai primena vaikystę ir vis prašo dar!:)

Ingredientai

    • sviestas: 150 gramų
    • miltelinis cukrus: 100 gramų (+ pabarstymui)
    • kiaušinių tryniai: 2
    • miltai: 350 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • baltas šokoladas (eglutės "šakoms" sulipdyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukame su milteliniu cukrumi.
  2. 2. Kiaušinių trynius įleidžiame į puodelį, suplakame šakute ir maišydami pamažu supilame į sviestą.
  3. 3. Sviesto ir kiaušinių masę sumaišome su persijotais miltais ir citrinos žievelėmis. Užminkome tešlą.
  4. 4. Tada iškočiojame 5 milimetrų storio lakštą ir išspaudžiame įvairaus dydžio žvaigždutes.
  5. 5. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių.
  6. 6. Baltąjį šokoladą išlydome virš garų vonelės, supilame į popierinę tūtelę ir klijuojame eglutę.
  7. 7. Prieš patiekdami, apibarstome eglutę milteliniu cukrumi. Skanaujame!
  8. kalėdinė eglutė iš sausainių
Kalėdinė eglutė iš sausainių su žvaigždėmis
Kalėdinė eglutė iš sausainių su žvaigždėmis
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
(2)
Troškinta žąsis arba antis
(3)