1. Iš pradžių į nedidelį dubenį sudedame cukrų, medų ir sviestą bei statome ant puodo su verdančiu vandeniu (garų vonelės). Maišome, kol sviestas išsilydys, o masė taps vientisa.
2. Kai jau sviestas išsilydys, masė įkais, supillame sodą ir dar maždaug 60 sekundžių pakaitiname, kol masė padidės. Nukeliame nuo viryklės.
Reklama
3. Nuolatos maišydamos po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Tuomet beriame 300 gramų miltų, išmaišome. Dedame tešlą su dubeniu maždaug 20–30 minučių į šaldytuvą.
5. Po to išėmusios iš šaldytuvo, pridedame dar daugiau miltų bei užminkome tešlą. Miltų dedame po truputį, kol tešla susiminkys bei nelips prie rankų. Tešlą padaliname į 8–9 dalis.
6. Ant kepimo popieriaus iškočiojame šiek tiek didesnius nei 21–22 centimetro skersmens skritulius. Apipjauname kraštus, subadome šakute. Kepame lakštus iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių temperatūra orkaitėje su ventiliatoriumi) maždaug 3–5 minutes, kol paruduos.
7. Kremas: Minkštą sviestą maždaug 4–5 minutes plakame plaktuvu. Po to plakame bei dedame po šaukštą karamelės. Sluoksniuojame torto lakštus su kremu bei smulkiai sukapotais riešutais. Apibarstome trupiniais, puošiame migdolų drožlėmis.
8. Dedame tortą į šaldytuvą bent jau nakčiai. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau medaus tortų receptų rasite: Medaus tortai.
Genutė
Laaaabai skanus ir lengvai pagaminamas. Ačiū už receptuką😀😀😍
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Labai džiaugiamės, kad patiko. Ir ačiū, kad pasidalinote savo įžvalgą apie tortą. :)
Juste Vit
Ar ne per saldus tortas gaunasi su karamelės pertepimu?
Atsakyti
Genutė
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Juste Vit
Atsakyti