Karštai rūkytos kiaulės ausys

2023-09-18 Autorius WorldRecipes.lt

Karštai rūkytos kiaulės ausys
Tikriausiai daugelis yra ragavę rūkytų kiaulės ausų, bet dauguma iš mūsų jas yra valgę tik pirktines. Šis užkandis ypatingai skanaus prie alaus bokalo. Tačiau ar kada bandėte jas pasiruošti patys? Patikėkite skonis daug geresnis, pati ausies konsistencija daug maloniai kramtosi. Kai atradau šį receptą, į parduotuvines net nebegaliu žiūrėti. Tad tokiu fantastišku receptu noriu pasidalinti ir su Jumis. Esu tikra, kad nuo šiol tik šitaip gaminsite ir Jūs. Nors paruošimas užima daug laiko - ausys reikia nemažai apvirti, tačiau patiems įdėti labai daug pastangų nereiks. Reikės tik kantrybės ir noro. Taigi, pradedam jau dabar! :)

Ingredientai

    • kiaulės ausys: 10
    • vanduo: 2 litrų
    • kvapnieji pipirai žirneliais: 2 arbatinių šaukštelių
    • juodieji pipirai žirneliais: 1 arbatinio šaukštelio
    • kalendrų sėklos: 1 valgomojo šaukšto
    • traiškyti česnakai su odele: 4 skiltelių
    • lauro lapai: 3
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • stambiai pjaustyti krapai: 1 didelės saujos
    • druska: 4 valgomųjų šaukštų
    • vaismedžių rūkymo kaladėlės: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą sudedame ausis ir verdame iki užvirimo.
  2. 2. Po to išimame ir gerai išplauname.
  3. 3. Į vandenį sudedame visus ingredientus, permaišome ir sudedame išplautas ausis. Verdame vieną valandą.
  4. 4. Ištraukiame iš puodo, leidžiame pravėsti ir nudžiūti.
  5. 5. Paruošiame Kamado tipo kepsninę netiesioginiam kepimui, uždegame anglis įdegėju, uždedame nerūdijančio plieno groteles ir palaukiame kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių.
  6. 6. Ant žarijų sudedame rūkymo kaladėles.
  7. 7. Pridarome viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
  8. 8. Rūkome maždaug 1-1,5 valandos 110°C temperatūroje, vieną kartą apverčiame.
  9. 9. Atvėsiname ir skanaujame!
Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)