Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies

2022-06-01 Autorius Skanauk su Aušra

Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Toks karštas troškintų daržovių garnyras labai tinka ne tik prie vištienos, bet ir prie žuvies arba lašišos patiekalų. Nors man asmeniškai jį labai skanu valgyti ir vieną! Tenka pripažinti, kad dažniausiai mano pačios garnyras būna kokios šviežios daržovės arba salotos. Todėl šį kartą norėjau sugalvoti ką nors įdomesnio.

Savo karštą garnyrą pagaminau iš morkų, cukinijos, konservuotų kukurūzų, šviežių krapų ir šiek tiek pomidorų padažo. Viską patroškinau, kol daržovės suminkštėjo. Garnyrą patiekiau dar šiltą.

Gamindama naudojau tarką, kuri skirta tarkuoti šiaudeliams. Itin patogu šitaip pjaustyti daržoves.

Iškepusios daržovės privalo būti suminkštėjusios, bet dar gerai išlaikančios savo formą. Taip pat galite kepti kiek trumpiau, jei norisi, kad jos būtų traškios. Einame gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • morkos: 2 vid. dydžio
    • jaunos cukinijos: 0,5 vid. dydžio
    • konservuoti kukurūzai: trečdalio stiklinės
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • švieži krapai: 1 saujos
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus: šlakelio (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas ir cukinijas sutarkuojame šiaudeliais atskiruose induose.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ant žemos-vidutinės ugnies. Suberiame morkas ir jas pakepiname kelias minutes arba kol šiek tiek suminkštėja. Jei svyla, galite įpilti šlakelį vandens.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame cukiniją ir pakepiname-patroškiname maždaug 3-4 minutes arba kol ji suminkštėja.
  5. 4. Tada sumaišome su kukurūzais, krapais, pomidorų padažu, įberiame druskos ir pipirų. Daržovės turi būti minkštos, bet tuo pačiu dar išlaikančios formą.
  6. 5. Patiekiame prie vištienos, žuvies arba lašišos ir skanaujame!
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Jamaikietiška Jerk vištiena su papajų čatniu ir kokosiniais basmati ryžiais
(2)