Keksas su rabarbarais ir razinomis

2019-05-23 Autorius Taip norėjau

Keksas su rabarbarais ir razinomis
Kepiau tokį keksą savaitgalio proga. Itin skanus ir tikrai nesunkiai pagaminamas! Iškepa visai nemažas, mielas keksiukas, kuris, kaip yra liaudyje sakoma: "sprogo tiesiog ore", tai yra neliko per kelias minutes. Tikriausiai ilgiau užtruko kol visi pasidarėme mėgstamos kavos, nei tas etapas, kol pyrago neliko nei gramo. ;)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • išlydyti riebalai: 250 gramų (naudojau perpus sviestą su kepinių margarinu)
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 450 gramų
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 mažo pakelio
    • razinos: 2 saujų
    • rabarbarai: 3 kotų (manieji buvo maždaug 30 centimetrų, galite dėti ir daugiau, bus tik skaniau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
  2. 2. Pilkite išlydytus atvėsintus riebalus, gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei išsijoję įmaišykite į kiaušinių - riebalų masę.
  3. Reklama
  4. 3. Po to įmaišykite kubeliais supjaustytus rabarbarus bei pamiltuotas razinas.
  5. 4. Tuomet tešlą krėskite į riebalais pateptą bei miltais pabarstytą kekso formą ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 50 minučių. Tikriname mediniu pagaliuku ar jau iškepė, nes kepimo laikas priklausys ir nuo pasirinktos formos dydžio, taip pat ir nuo turimos orkaitės.
  6. 5. Pravėsusį keksą išimkite iš formos bei apibarstykite miltiniu cukrumi. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Velykinis citrinų keksas
(7)
Meduolinis moliūgo keksas
(1)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)