Kepta dorada orkaitėje - folijoje

2022-06-30 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta dorada orkaitėje - folijoje
Dorada - nuostabi žuvis, kepta folijoje orkaitėje. Ši žuvis turi tankią baltą mėsą ir labai nedaug kaulų. Įdėkite daugiau prieskonių ir citrinos, bus labai skanu! Aš Jums tai pažadu. Paruošimas labai paprastas, o skonis nepakartojamas! Einame gaminti jau dabar!:)

Ingredientai

    • dorados: 2
    • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • žuvies prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrinos: 1
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį nuplaukite, išvalykite ir išdarinėkite.
  2. 2. Tada maždaug 1 cm atstumu padarykite įpjovas ant žuvies, pasūdykite žuvį viduje ir išorėje.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoškite marinatą iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių. Doradas užpilkite marinatu, į kiekvienos žuvies vidurį įdėkite keletą citrinos griežinėlių.
  5. 4. Marinuokite apie 1 valandą ar ilgiau.
  6. 5. Tada kiekvieną žuvį atskirai suvyniokite į foliją ir sudėkite į kepimo indą.
  7. 6. Dėkite į orkaitę 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  8. 7. Po to atidarykite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių "grilio" režimu iki auksinės rudos spalvos.
  9. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  10. 9. Pastebėjimas: Šį receptą radau Youtube (rusų kalba), jeigu ir Jums būtų įdomu pažiūrėti visą gamybos eigą, tai prisegiau jį šio recepto pabaigoje. :)
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau doradų receptų rasite: Doradų receptai.