1. Iš pradžių bulves švariai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną iš šono įpjaukite, padarydamos kryželį arba pliusą, dėkite į kepimo skardą ir kepkite maždaug 50 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio, gali prireikti ir kiek daugiau laiko) orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet padažui varškę sumaišykite su jogurtu arba grietine, berkite susmulkintų krapų, pipirų, druskos ir išspaustą skiltelę česnako. Atpjaukite kelis griežinėlius saliamio bei juos atidėkite, o likusį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į indą su varške. Padažą gerai išmaišykite.
Reklama
3. Po to iškepusias bulves paspauskite iš viršaus, kad prasiskirtų įpjautos vietos, dėkite nedidelį gabaliuką sviesto bei paruošto varškės - saliamio padažo, o ant viršaus uždėkite saliamio riekeles.
4. Patiekite su mėlynojo svogūno griežinėliais bei juodosiomis alyvuogėmis. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau keptų bulvių receptų rasite: Keptos bulvės.