Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

2021-04-02 Autorius Oditėlės blogas

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu
Mėgstantys pelėsinį sūrį tiesiog privalo pasigaminti tokį bulvių apkepą - fantastiško skonio! Be to, jis puikiai tinka prie šio jautienos kepsnio. Pats kepsnys taip pat gaunasi sultingas ir fantastiškas. Net sunku žodžiais apibūdinti kaip tai skanu. Todėl bėgame į virtuvę ir gaminame. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos mentės didkepsniai: 2x2100 gramų (naudoju "Kitchen-me" Black angus didkepsnį)
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
    • sviestas: 50 gramų
    Bulvių apkepui: 
    • nuskustos bulvės: 500 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • pelėsinis sūris: 100 gramų
    • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • sviestas (indui ištepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulvių apkepas: Pirmiausia bulves supjaustome plonais griežinėliais, dedame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos, užpilame grietinėle ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštėja. Nuolatos prižiūrime, kad neprisviltų.
  2. 2. Tada kepimo indą (aš naudojau apvalų 29 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, dedame pusę apvirtų bulvių, po to patrupiname 50 gramų pelėsinio sūrio, sudedame likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliojame 50 gramų pelėsinio sūrio, užberiame parmezano sūrį ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba tol, kol bulvės iškepa ir gražiai apskrunda.
  5. 4. Jautienos kepsnys: Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kepsnius ir kepame maždaug 3-4 minutes.
  7. 6. Tada apverčiame ir sudedame česnako skilteles, rozmarino šakelę bei sviesto gabaliuką. Kepame dar maždaug 3-4 minutes, vis palaistydami ištirpusiu sviestu.
  8. 7. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
  9. 8. Galiausiai jautienos kepsnį patiekiame su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis. Skanaujame!
  10. jautienos kepsnys keptuvėje su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.
Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
(1)
Tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas su aviena arba jautiena
(1)
Orkaitėje kepta jautiena su avinžirniais
(2)