Keptuvėje kepti kiaulienos kepsneliai su vyno ir kaparėlių padažu

2018-04-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepti kiaulienos kepsneliai su vyno ir kaparėlių padažu
Tai labai greitai paruošiami karališko skonio kiaulienos kepsneliai, kuriuos iškepsime keptuvėje. Neprireiks jokių marinavimų. Viskas paprasta ir labai greita, o skonis tarsi restorane. 

Jeigu mėgstate vyną, tai jo iškart nusipirkite dvigubą kiekį nei reikia. Tik jo patiekale nenaudokite, o tiesiog įsipilkite į taurę ir išgerkite šalia paruošto patiekalo. Nealkoholinio žinoma. :)

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 5 gabaliukų
    • miltai (apvoliojimui)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • baltas sausas vynas: ~180 mililitrų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • nusausinti kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinės kepsnelius pamušame plaktuko lygiąja dalimi.
  2. išmušami kiaulienos nugarinės kepsnelaii
  3. 2. Pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais. Apvoliojame miltuose bei miltų perteklių nupurtome.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų.
  6. aliejus įkaitintas keptuvėje
  7. 4. Apkepame kiaulienos nugarinės kepsnelius iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
  8. 5. Iškepusius atidedame šiltai į lėkštę.
  9. 6. Tada toje pačioje keptuvėje, kur kepė kepsneliai, supilame vyną bei citrinos sultis. Pamaišydamos kaitiname maždaug 4-5 minutes, kol padažas pradės tirštėti. Sudedame sviestą, kaparėlius bei pagardiname druska.
  10. 7. Grąžiname kepsnelius į keptuvę bei apipilame padažu, kad jie sušiltų. Skanaujame!
  11. keptuvėje kepti kiaulienos nugarinės kepsneliai su vyno ir kaparėlių padažu
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
(2)
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)
Karbonadai kitaip
(92)