Keptuvėje kepti vištienos kumpeliai su Viduržemio jūros prieskoniais

2020-12-10 Autorius Santa Maria LT

Keptuvėje kepti vištienos kumpeliai su Viduržemio jūros prieskoniais
Man labai patiko toks vištienos kumpelių paruošimo būdas. Jokių "stebuklingų" ingredientų, dauguma jų būna kiekvienos šeimininkės virtuvėje. O ir pagaminti labai nesunku. Daugiausiai laiko atims, marinavimo dalis, nes reikia leist pasimarinuoti bent 30 minučių. :) 

Ingredientai

    • vištienos kumpeliai: 4
    • "Santa Maria" Viduržemio jūros prieskonių mišinys: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrina: 2 griežinėlių
    • pomidorai: 2 (maži)
    • raudonosios paprikos: 1
    • "Feta" sūris: 150 gramų
    • raudonieji svogūnai: 1
    • saulėje džiovinti pomidorai: pagal skonį (galima ir nenaudoti, jei nemėgstate)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • petražolės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pabarstome vištienos kumpelius Viduržemio jūros prieskonių mišiniu ir paliekame marinuotis maždaug pusvalandį. Galima ir ilgiau, jei niekur neskubate.
  2. 2. Tada daržoves supjaustome smulkiais gabaliukais.
  3. 3. Supjaustome citriną griežinėliais.
  4. 4. Po to, kai jau vištiena pasimarinuoja, įpilame aliejaus į keptuvę.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 5. Apkepame vištienos kumpelius iš abiejų pusių
  7. 6. Tuomet į keptuvę įdedame supjaustytus svogūnus, citrinos griežinėlius bei saulėje džiovintus pomidorus.
  8. 7. Patroškinę maždaug minutę, sudedame pjaustytas paprikas bei pomidorus. Troškiname viską ant mažos ugnies dar maždaug 30-35 minutes.
  9. 8. Pabaigę užberiame fetos sūrio bei petražolių.
  10. 9. Patiekiame su mėgiamu garnyru ir skanaujame!
Kepta višta ant stiklainio
(4)