Tai labai panašūs į prieš tai gamintus žemaičių blynus su kalakutiena, tik papildomai įdėta špinatų, kurie dar labiau pagerina skonį. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir tokį variantą.
1. Pradžioje išverdame bulves su lupena, kai atvės, nulupame.
2. Tuomet sumalame bei įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską, sudedame špinatus, grietinę, supilame lydytą sviestą bei viską gerai išminkome.
3. Patarimas: Patiekalas gausis skanesnis, jeigu faršą susimalsite patys, o ne naudosite pirktinį.
4. Tada faršą pakepiname keptuvėje, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais.
5. Po to į bulvių masę dedame įdaro bei formuojame paplotėlius. Apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudedame į dubenį su dangčiu.
6. Tuomet keptuvėje išlydome sviestą.
7. Sudedame smulkiai supjaustytą česnaką. Supilame išplaktą grietinę bei pieną su miltais. Kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštės, bei tada sudedame krapus. Skanaujame!