Kiaulienos karis - troškinys iš mentės su abrikosais ir medumi

2022-01-30 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos karis - troškinys iš mentės su abrikosais ir medumi
Pastaruoju metu kiauliena mano virtuvėje būna gaminama retokai. Ne dėl to, kad man ji nepatiktų, bet kažkaip, kai iš jos gaminau daug, ji pabodo ir pradėjau rinktis įvairesnę mėsą. Bet visai neseniai viename receptų žurnale pamačiau receptą pavadinimu "kiaulienos karis" ir mane labai sudomino. Iškart akimis permečiau visus ingredientus ir labai nustebino, kad jame kiaulienos mentė yra derinama su medumi. 

Ir jau tą patį vakarą nusprendžiau pasigaminti. Ar tai tikrai tradicinis karis? Man labiau gal priminė troškinį, todėl pavadinime palikau abu pavadinimus. Rezultatas - labai skanus ir aromatingas patiekalas, kuriame naudojami dar ir abrikosai. Tikrai kažkas naujo ir neragauti iki šiol. Šitaip paruošta kiauliena gavosi labai labai minkšta, o medus ir abrikosai jai suteikia pikantiškumo.

Ar šitaip gaminsiu ir ateityje? Galiu garantuoti, kad taip, receptas papuolė tarp tų, kuriuos pasižymėjau "būtinai kartosiu", tad dabar atėjo ir Jūsų eilė pasigaminti. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • džiovinti abrikosai: 100 gramų
    • vištienos sultinys: 600 mililitrų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaulienos mentė: 800 gramų
    • skystas medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 didelio
    • porai: 1
    • saliero stiebai: 3
    • maltas kuminas: 1 valgomojo šaukšto
    • tarkuotas imbieras: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai
    • čiobrelio šakelės: pagal skonį
    • pistacijos: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus abrikosus suberkite į dubenį, užpilkite karštu vištienos sultiniu ir leiskite išbrinkti maždaug pusvalandį.
  2. 2. Po to suberkite česnaką ir viską sumalkite smulkintuvu iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos mentę. Maišydami kepinkite tol, kol kiauliena lengvai apkepa iš visų pusių.
  5. 4. Tuomet supilkite medų ir dar šiek tiek maišydami pakepinkite.
  6. 5. Po to į puodą suberkite susmulkintus svogūnus, porą ir stambiai supjaustytą salierą. Pakepinkite dar kelias minutes, suberkite prieskonius, imbierą, ir kepinkite dar 2-3 minutes.
  7. 6. Po to supilkite pasiruoštą abrikosų piurė kartu su susmulkintomis pistacijomis, uždenkite puodą ir troškinkite maždaug pusvalandį arba tol, kol kiauliena suminkštėja. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kario receptų rasite: Karių receptai.
Keptas paršelis orkaitėje
(7)
Orkaitėje kepta karka - 2 ypač tobuli variantai!
(110)
Kiaulienos koldūnai su pomidorų padažu
(3)