Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

2022-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu
Itin gardus, gaivus ir lengvai pagaminamas kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu. Tokį mano mama ruošdavo dar vaikystėje, tik papuošdavo kiek paprasčiau - tiesiog trupiniais, kurie atlikdavo nupjovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo nerealus, dar dabar pamenu! O dabar ir pati gaminu savo vaikams. Pamėginkite ir Jūs, šį mano labai pamiltą receptą. 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • riebi grietinė: 800 gramų
    • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto vandens ir palikite išbrinkti, kol kepsite biskvitus.
  2. 2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir gerai išplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
  3. Reklama
  4. 3. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišydami suberkite į sviesto - kiaušinių masę.
  5. 4. Iš šio tešlos kiekio kepkite du 20 centimetrų skersmens biskvitus. Tam tešlą padalinkite į dvi dalis ir pilkite į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais.
  6. 5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių (ar biskvitas jau yra iškepęs, tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį).
  7. 6. Iškepusiems biskvitams pirmiausia leiskite šiek tiek atvėsti formoje (galima formas pridengti švariu ranšluosčiu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tuomet galutinai atvėsinkite ant grotelių.
  8. 7. Kai jau biskvitai visiškai atvės, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis, iš viso gausite keturis lakštus. Galite kepti ir vieną didelį biskvitą, tuomet reikės kepti truputį ilgiau, bet man pačiai asmeniškai labiau patinka kepti du, nes šitaip lengviau perpjauti.
  9. 8. Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos kaitros, nuolatos maišydami, kol granulės ištirpsta, neužvirkite. Kai ištirpsta, nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
  10. 9. Kremas: Išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į plakimo pabaigą, kai grietinė jau sutvirtės, supilkite citrinos sultis. Beje, tiek cukraus, tiek citrinos sulčių kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį tiesiog ragaujant kremo.
  11. 10. Plona srovele, atsargiai maišydami į kremą supilkite atvėsintą želatiną, išmaišykite. Jei kremas skystokas ir matosi, kad juo bus sudėtinga pertepti biskvitus, palaikykite jį truputį šaldytuve - jis greitai sutvirtėja.
  12. 11. Biskvitus gausiai sulaistykite stipria juoda arbata. Šiek tiek kremo atsidėkite torto šonams papuošti. Tuomet imkite pirmą biskvito lakštą, pertepkite ketvirtadaliu kremo, dėkite antrą, dar kartą pertepkite ir šitaip su visais.
  13. 12. Kelioms valandoms (o idealiausia per visą naktį) tortą palikite šaldytuve sustingti ir skoniams susijungti tarpusavyje.
  14. 13. Prieš patiekiant galite papuošti kaip tik norisi - pvz. tarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais arba uogomis. Skanaus!
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)
Maskarponės tortas su braškėmis
(13)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)