Konservuoti burokėliai sriubai

Ingredientai

    • burokėliai: 3 kilogramų
    • pomidorai: 3 kilogramų
    • raudonosios paprikos: 3 kilogramų
    • morkos: 2 kilogramų
    • svogūnai: 2 kilogramų
    • česnakas: 1 galvutės
    • aitriosios paprikos: 1
    • aliejus: 2 stiklinių
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • druska: 5 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame pomidorų odelę (pirmiausia juos nuplikome su verdančiu vandeniu, po to – perliejame šaltu ir odelė lengvai lupsis). Pomidorus dedame į didelį puodą, pertriname, pilame aliejų, beriame cukrų ir druską.
  2. 2. Tuomet ten pat sudedame plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius (arba galima stambiai sutarkuoti), morkas, paprikas (galima supjaustyti kubeliais), svogūnus bei patroškiname maždaug 15-20 minučių.
  3. 3. Tada iš aitriosios paprikos išimame sėklas, susmulkiname ją drauge su česnakų skiltelėmis bei žeriame į puodą. Maišydamos troškiname dar kokias 5 minutes.
  4. 4. Paskui masę krauname į paruoštus stiklainiukus, užsukame dangtelius. Stiklainiukus apverčiame dugnais aukštyn, uždengiame su šiltu pledu ir palaikome taip parą. Stiklainiukus su paruoštu užpilu sriubai, laikome šaltai. Naudokite ne ilgiau, kaip pusmetį. Mėgaujamės:)
  5. 5. Pastebėjimas: Jeigu Jūs mėgstate itin aštriai, tai tuomet dedame 2-4 aitriuosius pipirus beir daugiau česnako. O jeigu mėgstate ir labai rūgščiai, tai galima pabaigoje virimo įpilti 50-100 ml acto (kaip sakoma skoniui draugų nėra).

Atsiliepimai

Virginija Stasyšina

Naudingas
(4)
Patiko
Atsakyti

Valentina

Naudingas
(5)
Aš tokius burokėlius darau jau keli metai, tai jie pas mus yra mėgstamiausi. Su obuolių sultimis jau atsibodę. Labai skanūs.
Atsakyti

Adele Jonaitiene

Naudingas
(2)
Išsaugoti
Atsakyti

Magda

Naudingas
(3)
Bandysim gaminti.
Atsakyti

Vitalija

Naudingas
(0)
Tikrai labai skanūs burokėliai žiemai, tik aš nededu paprikos. Šįmet jau gaminau ir dar gaminsiu - visi labai mėgsta.
Atsakyti

Rima

Naudingas
(0)
Ar burokėliai virti ar žali?
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Miso sriuba su tofu
(2)
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir triušiena
(4)
Šviežių žirnių sriuba
(5)