1. Iš pradžių minkštą sviestą labai gerai išsukite su cukrumi, tuomet muškite po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakite.
2. Apelsino žievelę nutarkuokite bei suberkite į tešlą, o sultis išspauskite - supilkite bei viską gerai išmaišykite.
Reklama
3. Tuomet susimalkite migdolus, juos sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, kardamonu, druska bei vaniliniu cukrumi. Sausus ingredientus sumaišykite su skysta mase, nepermaišykite.
4. Po to į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, suverskite tešlą bei išlyginkite. Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus bei kiekvieną puselę supjaustykite labai plonais griežinėliais. Plataus peilio pagalba visą tą puselę gražiai paguldykite į tešlą bei taip suguldykite visas puseles viena šalia kitos.
5. Pyragą gausiai apibarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite šį pyragą iki 180 laispnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes. Skanaukite!
6. Pastebėjimas: O koks nuostabus kvapas pasklinda po namus! Tiesiog pasakiškas! Būtinai pabandykite šį receptą, labai pasiteisina:)