Kriaušių užkandis su alyvuogėmis ir sūriu

2019-08-09 Autorius WorldRecipes.lt

Kriaušių užkandis su alyvuogėmis ir sūriu
Šį kartą labai paprastas užkandžio receptas. Apskritai aš pati labai mėgstu paprastus ir ganėtinai greitai pagaminamus patiekalus iš ingredientų, kurie dažniausiai jau guli šaldytuve. Šis užkandis idealiai tinka su liesa mėsa arba prie taurės balto vyno. Išmėginkite.:)

Ingredientai

    • kriaušių
    • žaliųjų alyvuogių (galite naudoti įdarytas alyvuoges - aš pati labai mėgstu su tunu arba lašiša)
    • svogūnų: 1 nedidelio
    • kietojo sūrio
    • mėgstamų prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustyti. Mano pačios kriaušės buvo ganėtinai nedidelės, todėl pjausčiau ketvirčiais, bet didesnes kriaušes reikia pjaustyti mažesniais gabaliukais arba ganėtinai storomis riekelėmis.
  2. 2. Po to ant kriaušių užbarstome šiek tiek mėgstamų prieskonių - aš šį kartą naudojau prieskonius, kuriuose yra šiek tiek česnako.
  3. Reklama
  4. 3. Ant kriaušių dedame itin plonai supjaustytas svogūno riekeles, perpus perpjautas alyvuoges ir užbarstome sutarkuotu kietuoju sūriu.
  5. 4. Dedame į įkaitintą orkaitę (~170-180 laipsnių) ir kepame, kol sūris įgaus gražų rusvą atspalvį. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.