Lengvai pagaminamas karamelinis krekerių tortas su Rududu

2023-06-02 Autorius Jurgittos receptai

Lengvai pagaminamas karamelinis krekerių tortas su Rududu
Itin paprastai pagaminamas, bet nerealiai gardus krekerių tortukas su Rududu. Ruošiant kokios nors šventės stalą, tai tikriausiai greičiausiai iš visų padaromas šventinis desertas. Galima improvizuoti dedant įvairius priedus, papuošti šokoladu, kokoso drožlėmis ir/ar pabarstukais. 

Ingredientai

    • saldūs krekeriai "Žuvytės": 500-600 gramų
    • "Rududu": 1 indelio (arba kondensuotas pienas)
    • sviestas: 1 pakelio (180-200 gramų)
    • citrinos: 1
    • riebi grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • džiovinti vaisiai, uogos, riešutai: pagal skonį (jeigu norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant mažos ugnies maišydami kaitinkite sviestą bei Rududu, kol viskas ištirps ir masė taps vienalyte.
  2. 2. Tuomet dėkime grietinę, druską bei dar šiek tiek pakaitinkite. Atvėsinkime.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilkime išspaustas citrinos sultis bei sudėkime nutarkuotą jos žievelę.
  5. 4. Masę išplakime mikseriu.
  6. 5. Po to sausainius berkime į dubenį, suberkime džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kitą ir supilkime kremą.
  7. 6. Viską išmaišykime bei gerai paspausdamos sudėkime į torto ar kitą pasirinktą formą.
  8. 7. Palikime kelioms valandoms kambario temperatūroje, paskui statykime į šaldytuvą. Lepinkimės!

O

Norfoi
Atsakyti

As

Norfoje nėra jų

Milda

O kur dabar nusipirkti tų krekerių žuvyčių? Maximoje jų nerandu
Atsakyti

Daiva

Norfoj
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)